Centrul Internațional pentru Inginerie Genetică și Biotehnologie (ICGEB)

 

Este o organizație interguvernamentală autonomă, care face parte din sistemul Națiunilor Unite și are centre în Trieste, Italia, New Delhi, India și Cape Town, Africa de Sud. Centrul desfașoară activități de cercetare avansate și formare în biologie moleculară și biotehnologie. De asemenea, ICGEB joacă un rol important în probleme legate de biosecuritate și în utilizarea durabilă a biotehnologiilor.

 

ICGEB este activ în îmbunătățirea utilizării în condiții de siguranță și pașnică a biotehnologiei și promovează adoptarea unor coduri etice pentru cercetătorii care lucrează în științele vieții. În plus, consultanța tehnică este furnizată statelor membre, la cerere, pentru formularea politicii BioScience naționale: definirea de obiective de cercetare, dezvoltare a bioindustriei naționale, precum și crearea de laboratoare naționale de biotehnologie.

 

Statutul Centrului Internațional de Inginerie Genetică și Biotehnologie (I.C.G.E.B.) Trieste – Italia a fost adoptat la Madrid la 13 septembrie 1983,  iar Romania a ratificat Statutul prin Legea nr.18 din 6 martie 1995.

 

 

 

Modificat la: 2013-03-17 00:00:00
e-Cerere 544
e-Petiție