PC7 - Prezentare generala

Cel de al 7-lea Program Cadru de Comunitatii Europene pentru cercetare, dezvoltare tehnologica si activitati demonstrative (2007-2013) – prescurtat PC 7 - este cel mai important instrument de cercetare European si este destinat sprijinirii participantilor din universitati, autoritati publice, intreprinderi (mari si mici) dar si cercetatori din diferite tari.

Rolul cercetarii a fost recunoscut de Consiliul European de la Lisabona (23-24 martie 2000) care isi fixează o tinta strategica: sa devina cea mai competitiva si dinamica economic bazata pe cunoştinţe din lume, capabila sa sustina cresterea economica cu mai multe locuri de munca si o mai mare coeziune sociala.

Trunghiul cunoasterii – educatie, cercetare si inovare – este esential in atingerea acestui obiectiv pentru care Comunitatea va mobiliza si intari capacitatile necesare de cercetare si inovare. PC 7 va fi complementar eforturilor nationale ale Statelor Membre si industriei europene.

In paleta instrumentelor comunitare dedicate cercetarii stiintifice se mai regasesc si cel de al 7-lea Program Cadru al Comunitatii pentru Energie Atomica (EURATOM) pentru energie nucleara si activitati de instruire (2007 to 2011) si actiunile directe, derulate de Centrul Comun de Cercetare (JRC).

PC 7 este organizat in 4 programe specifice (Cooperare, Idei, Oameni si Capacitati).

 

 
 
In tabelul de mai sus, cand se face click pe fiecare cuvant, trebuie sa fie link la paginile programelor specifice. Fiecare patrat va fi colorat in culorile standar ale programelor, asa cum sunt ele prezentate la adresa : http://cordis.europa.eu/fp7/home_en.html

Bugetul PC 7 (pentru perioada 2007-2013) este prezentat in figura de mai jos, defalcat pe programe specifice. Este de asemenea prezentat si bugetul EURATOM si JRC.
 

 

 
Modificat la: 2010-08-16 13:22:00
e-Cerere 544
e-Petiție