Târgul Internațional de la Hanovra-oportunitate pentru viitoare colaborări

În perioada 4-8 aprilie 2011 Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică a participat cu stand propriu  la Hanovra, în Germania, la cel mai mare  târg internațional de tehnologie industrială .

Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică din România (ANCS) a reunit în standul propriu  peste 30 de produse și tehnologii inovative.  Au participat  15 expozanți -  institute naționale de cercetare-dezvolatare și  companii cu activitate de cercetare-inovare. Participarea ANCS în cadrul Târgului Internațional de la Hanovra a fost  prezentă și pe Internet, prin  transmisiuni live si interviuri zilnice cu expozanții din stand. Înregistrarea acestora poate fi urmărită pe www.fabricadebani.ro.

Pe lângă activitățile specifice participării la târg, au fost organizate sesiuni de brokeraj menite să faciliteze contactul și dezvolatarea relațiilor reprezentanților României cu diverși parteneri străini. Astfel, s-a inregistrat un progres față de anul trecut cand au fost  24 participanți români, 26 participanți străini și un total de 65 de contacte stabilite. Anul acesta, s-au inregistrat 33 de participanți români (din care  12 participanți din cadrul standului ANCS) și 36 de participanți străini, dornici de a stabili legături de afaceri în România. Rezultatul : 132 de noi contacte stabilite.

Ca noutate, ANCS a avut invitat special un institut de cercetare la standul din cadrul Pavilionului Cercetării de la Târgul Internațional de la Hanovra și anume, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică – ICPE-CA. Printre produsele prezentate de acest institut se numără materialele din domeniul carbonic, produsele folosite ca membrane și catalizatorii într-o  celulă electrolitică pentru desalinizarea apei,  produsele ceramice pe baza fosfatului de calciu folosite la reconstrucția  țesuturilor osoase, produsele destinate sportului, materialele pentru ecranarea câmpului electromagnetic (cu fire carbonice sau metalice), soluțiile coloidale de argint pentru construcția de țesături cu proprietăți medicinale.

Cea mai  marcantă prezență a fost cea a grupului de eficiență și conservare a energiei din cadrul ICPE-CA,  cu cel mai important produs prezentat,  electromagnetul sextupol. Acesta a fost creat special pentru participarea la programul internațional Fair de construire la Darmstadt a unui accelerator de particule.

 La ediția 2011 a Târgului Internațional de la Hanovra au expus  peste 6.500 de participanți din 65 de țări. Invitatul special  a fost Franța, care și-a organizat participarea sub sloganul : “Inovare pentru creștere durabilă”. Cancelarul Germaniei Angela Merkel și premierul francez Francois Fillon au inaugurat pe 3 aprilie, in fața a 2.400 de invitați, ediția din 2011 a Târgului Internațional de la Hanovra.

Față de ediția din 2010, Târgul de la Hanovra a atras anul acesta cu 30% mai mulți vizitatori. În cele 5 zile au trecut pragul expoziției peste 230.000 de vizitatori unici, dintre care 60.000 -  din străinatate.

La conferința de final, președintele Deutsche Messe, Dr. Wolfram von Fritsch a comentat: "Evenimentul de anul acesta de la Hanovra a dat industriei un real impuls, accelerând procesul de redresare economică".

Modificat la: 2011-04-14 12:21:00
e-Cerere 544
e-Petiție