A doua vizită de țară a experților externi care evaluează politicile naționale în domeniul cercetării, dezvoltării și inovării, a guvernanței și arhitecturii instituționale, pentru o mai bună integrare în Spațiul European al Cercetării

 

 

 

Mariam Camarero - Spania, Claire Nauwelaers - Belgia, Richard Harding - Marea Britanie, Lauritz Holm-Nielsen - Danemarca, Ondřej Hradil - Republica Cehă, Ward Ziarko - Belgia, sunt experții externi, care se află începând de astăzi, 13 decembrie și până miercuri, 15 decembrie, la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

 

În această perioadă se desfășoară cea de-a doua vizită a experților externi în România, experți desemnați de Comisia Europeană, cu experiență în domeniul cercetare și inovare, care evaluează politicile naționale în domeniul cercetării, dezvoltării și inovării, a guvernanței și arhitecturii instituționale, pentru o mai bună integrare în Spațiul European al Cercetării. Această a doua vizită a experților externi vine în completarea și susținerea primei vizite, care a avut loc în perioada 27-29 septembrie 2021.

 

În această primă zi, în cadrul discuțiilor pe care experții le au cu reprezentații ministerului, cu reprezentanții Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării - UEFCDI, dar și cu ai institutelor de cercetare, vor fi acordate teme precum procesul de dezvoltare a noii strategii naționale cu privire la cercetare-dezvoltare-inovare și a rolului pe care UEFCDI îl are în managementul parteneriatelor europene.

 

Parteneriatele public-privat, exemple de bună practică, dar și internaționalizarea strategiei - realizări și perspective, sunt alte teme care vor fi abordate în cadrul întâlnirilor de astăzi.

 

Aceste vizite sunt componente ale unui proces, care se va finaliza în aprilie 2022 cu un set de recomandări legate de reformarea organizării și funcționării sistemului național de cercetare, dezvoltare și inovare.

 

La nivelul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării a fost creată Unitatea de Implementare a Reformelor #PSF, având ca obiectiv principal inițierea reformelor sistemului de cercetare-dezvoltare-inovare, pe baza recomandărilor experților externi.

 

 

 

Modificat la: 2021-12-13 09:30:00
e-Cerere 544
e-Petiție