Știința viitorului, o expoziție interactivă pentru tinerii liceeni

 

 

În contextul “Anului European al Tineretului”, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării - România, alături de Ministerul Educației - România și o mare parte dintre institutele noastre de #cercetare dezvoltare, a organizat la Muzeul National de Geologie, în frumoasa lui curte din șoseaua Kiseleff, evenimentul “Știința viitorului”.
 
Concentrat pe “al șaselea val al #inovării”, evenimentul a fost o invitație deschisă pentru toți #tinerii liceeni care doresc să urmeze o carieră universitară în domeniul tehnic, la un dialog cu #cercetătorii, o întâlnire, de asemenea, cu mai tinerii cercetători din institutele noastre care au prezentat activitățile pe care aceștia le desfășoară, toate acestea prin intermediul materialelor și demonstrațiilor special pregătite pentru ei.
 
În curtea muzeului, cele 15 institute de cercetare dezvoltare prezente în cele două zile, în standuri special și frumos amenajate, au prezentat tinerilor care au pășit în curtea muzeului, atât exponate, cât și diverse experimente referitoare la #digitalizare, la inteligență artificială, drone și, nu în ultimul rând, roboți.
 
“Fă-ți vocea auzită”. 2022 este Anul #european al tineretului. Cu scopul bine definit de a evidenția rolul important pe care îl joacă tinerii în construirea unui viitor mai bun, mai verde și mai #digital, toate aceste evenimente dau acestor tineri, elevi de liceu, posibilitatea de a învăța, de a cunoaște oameni noi, de a pune întrebări, posibilitatea de a participa la activități în toată #Europa și, nu în ultimul rând, de a îndrăzni să fie din ce în ce mai curioși, fiind în același timp și cea mai potrivită ocazie de privi înainte cu speranță și încredere.
 
“Vrem să-i reîndrăgostim pe tinerii noștri de știință și tehnologie”, a afirmat ministrul Sebastian Burduja, prezent, de asemenea, la eveniment.

 

 

 

Modificat la: 2022-06-10 14:44:00
e-Cerere 544
e-Petiție