Soluții digitale de ultimă oră la Craiova

 

 

 

Marți, 16 august, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, s-a întâlnit cu Cosmin Georgescu și Vlad Ester, CEO și CTO ai centrului de date #ClusterPower din Craiova, cea mai mare #investiție de acest gen din România și una dintre cele mai mari din Europa.

 

 

ClusterPower este o companie fondată în 2019, cu o investiție inițială de 172 milioane lei. 

 

 

ClusterPower este primul centru de date de tip hyperscale din regiune care permite găzduirea și dezvoltarea de soluții #digitale de ultimă generație, infrastructura de mare putere, ușor de adaptat la nevoile clienților, precum și unele dintre cele mai avansate tehnologii de calcul din lume.

 

 

Compania este fondată pe o infrastructură energetică eficientă și rezilientă și este în acest moment cel mai mare furnizor de cloud din Europa de Est și al șaselea din Europa, unul dintre cele mai eficiente centre din lume, datorită sistemului de trigenerare: electricitate, agent termic și agent de răcire. Acesta are conexiune directă la rețeaua Transelectrica și rețeaua Transgaz - printre puținele din lume cu astfel de facilități.

 

 

“Doar printr-un parteneriat cu astfel de proiecte statul va putea învăța de la cei pricepuți, care înțeleg viitorul. Așa cum știți, vom construi astfel de centre de date în proiectul #cloud-ului guvernamental și este extrem de important ca avem modele de succes chiar în România, modele de la care putem prelua exemple de bune practici. Și nu doar atât: putem face multe împreună cu echipa de la ClusterPower, inclusiv pentru a pune la dispoziția cercetării românești o capacitate de calcul la cele mai înalte standarde globale”, a declarat ministrul Sebastian Burduja, la finalul întâlnirii.

 

 

#MCID #Inovare #Digitalizare #Cercetare #România #Europa

 

 

Modificat la: 2022-08-17 16:44:00
e-Cerere 544
e-Petiție