Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării anunță semnarea contractelor de finanțare pentru centrele de competență la nivel național - jalon PNRR

 

 

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării anunță semnarea contractelor de finanțare pentru înființarea centrelor de competență la nivel național, în parteneriat public-privat, pentru a adresa provocările aplicate de cele cinci misiuni UE din cadrul Orizont Europa. Astfel, MCID a îndeplinit toate cele trei jaloane din PNRR care aveau termen finalul lunii decembrie 2022. 

 

Selecția proiectelor finanțate în acest apel a fost gestionată de UEFISCDI, printr-o comisie de specialiști internaționali. În plus, bugetul a permis sa finanțarea a 6 centre de excelență, în loc de 5, așa cum erau prevăzute inițial. Fiecare centru de competență va fi o rețea de excelență pentru organizații de cercetare de drept public și companii, a căror activitate va fi corelată cu agenda UE și cu misiunile din programul Orizont Europa.

 

 

Lista finală cu propunerile de proiecte finanțate:

 

1. Competence Center for Climate Change Digital Twin for Earth forecasts and societal redressment: DTEClimate - Universitatea Politehnica București.

 

2. Centrul Național de Competență în prevenirea cancerului (CNCC) - Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca.

 

3. Centrul de competență pentru sănătatea solului și siguranță alimentară - Universitatea Politehnica București.

 

4. NetZeRoCities - National Competence Centre and solutions for the development of Climate Neutral and Smart Cities - Universitatea Politehnica București.

 

5. Centrul de Competență pentru Adaptarea Comunităților Locale la Schimbările Climatice prin parteneriate de tip public-privat în domeniul CDI - Universitatea Babeș Bolyai Cluj-Napoca.

 

6. Integrated research and sustainable solutions to protect and restore Lower Danube Basin and coastal Black Sea ecosystems (ReSPonSE) - Universitatea București.

 

Mai multe detalii despre proiecte, punctaje sau parteneri sunt disponibile pe site-ul ministerului: https://www.research.gov.ro/ro/articol/5628/programe-europene-planul-na-ional-de-redresare-i-rezilien-a-pnrr-componenta-9-suport-pentru-sectorul-privat-cercetare-dezvoltare-i-inovare

 

„Le mulțumesc tuturor colegilor implicați în îndeplinirea acestor jaloane. Sunt cu atât mai recunoscător cu cât știu că nu sunt doar bifate pe o listă, ci au fost pregătite și realizate temeinic, cu simț de răspundere și profesionalism. Începem anul nou pregătiți pentru

 

Modificat la: 2022-12-30 20:03:00
e-Cerere 544
e-Petiție